HARINGROCK STOPT: MAAKT DOORSTART ALS FRISSENROCK

Haringrock, het wereldberoemde Katwijkse evenement houdt op te bestaan. Voornaamste reden is de teruggedrongen bezoekersaantallen. “Heel jammer, maar wel begrijpelijk”, aldus voorzitter en organisator Ton Frissen. “In de huidige tijdsgeest zijn met name jongeren meer internationaal georiënteerd en Haring is toch een meer streekgebonden product. En een goed evenement is gebaat bij veel bezoekers, dus willen we een wat meer bekend merk neerzetten. Ik heb met het bestuur vergaderd en snel kwamen we uit op Frissenrock!”

Het bestuur, bestaande uit de broer, de zus en de neef van Ton vonden het direct een goed idee. Frissenrock zal volgend jaar op dezelfde plek als haringrock plaatsvinden. “De plaatsgenoten van Ton Frissen zullen het vast fantastisch vinden als Ton een feestje voor hen organiseert. Hij doet het echt niet voor zijn eigen eer, dan had hij het wel in Amsterdam gehouden, of Den Haag.” Zegt de broer van Ton. “Uiteindelijk wil Ton dat Frissenrock net zo bekend wordt als Dirk Kuijt. Maar, met zo’n bekend boegbeeld als Ton komt dat zeker en vast goed”, knipoogt de zus en penningmeester van Ton Frissen.

Line-up
Over de programmering voor volgend jaar wil de organisator nog niet veel kwijt. “Natuurlijk, Van Dik Hout was fantastisch”, zegt Ton. “Maar voor volgend jaar wil ik Jimi Hendriks uit de dood laten verrijzen! Dat is niemand nog gelukt, maar dat wil niet zeggen dat het voor mij onmogelijk is!”.

Frissenrock zal, net zoals zijn voorganger ‘Haringrock’ volgend jaar gewoon gratis toegankelijk zijn. “Ik heb geprobeerd om subsidie aan te vragen bij de gemeente. Het is gewoon jammer als wij een gratis en plasticvrij evenement organiseren dat de gemeente zich dan kinderachtig opstelt en met allerlei gezeur over openbare orde en vergunningen komt.” Ton is ziedend op gemeente Katwijk. “Volgend jaar willen we een raket afvuren vanaf het Andreasplein. Onder andere wethouders en raadsleden zullen we dan heel vriendelijk ontvangen en laten zien wat we allemaal bereikt hebben. Ik kan ze daarna altijd nog twee dagen later aanvallen in de lokale pers.” Ton wilde tot slot nog kwijt dat het succes van het evenement bij de vrijwilligers ligt. “De vrijwilligers zijn uiteindelijk de mensen die al die jaren onvoorwaardelijk het merk ‘Ton Frissen’ uitgedragen hebben. Dat moeten we als gemeenschap koesteren”.

Frissenrock zal volgend jaar op 10 en 11 juli in en rondom het centrum van Katwijk aan Zee worden georganiseerd.