Geloof het of niet: de Katwijkse jeugd draait weer bij! De tijd van straatschoffies lijkt achter de rug nadat er nieuwe cijfers waren gepubliceerd over het aantal jongeren dat naar Bureau Halt wordt gestuurd: er is namelijk maar liefst een vermindering van 35,6 procent gemeten in de gemeente Katwijk.

Nog altijd is het totaal aantal jongeren dat naar Bureau Halt wordt verwezen (95) relatief hoog wanneer je het vergelijkt met andere gemeentes: jeugdagent Herman Oude Veldhuis noemt centrumbureau Den Haag een voorbeeld ervan, waar er vorig jaar zo’n 105 jongeren zijn verwezen.

De voornaamste overtredingen zijn alcoholgebruik, winkeldiefstal en rond oudjaar in het bezit zijn van illegaal vuurwerk. Oorzaken van de afname in doorverwijzingen zijn bijvoorbeeld de afname in hangjongeren en het gebruik van sociale media van de Politie Katwijk.

Dus, aan alle jongeren van Katwijk: lekker bezig, pik. Ga zo door, houd je gedeisd, kom niet in de problemen, Nix18, ga niet aan de drugs en maak je school af. Kusjes, PodKat.