Houd de 9 euro die u voor een hamburger uitgaf maar in uw zak: zowel Rrrollend als Toost hebben dit jaar geen zin in Katwijk als standplaats voor hun rrrijdende voedseltoko’s!

Reden zou zijn dat er geen geschikte locatie zou zijn voor de foodtrucks om hun plaatsjes in te nemen. Rrrollend was er in 2018 ook al niet, na 3 jaar met succes hamburgers en quinoa te hebben verkocht in het land van zee, zand en geloof. In plaats daarvan kregen we een ander festival op bezoek: Toost. Maar ook zij hebben aangegeven geen trek te hebben in een nieuw Kattuks avontuurtje na de voor hun tegenvallende beurt afgelopen zomer.

Daarentegen vond Rrrollend het een genotje in Katwijk. Een “supersucces” met tevreden bezoekers noemde organisator Freek de Romijn het. Maar een verandering in aanpak leidde ertoe dat het festival meer ruimte nodig had dan de mogelijke Katwijkse locatie hen bood. Op misschien één na…

Het strand! Maar daar is Katwijk Marketing het weer niet mee eens. De meeste spin-off naar retail wordt gegenereerd van het Andreasplein. Daar gaat het Katwijk Marketing om ook al gaat dat ten koste van een prima festival.

Maar goed, PodKat kijkt toe hoe er een nieuw festival aan de horizon verdwijnt en wat er wellicht voor terugkomt. Voorrrspelling? Wàànugh.