Komende zaterdag staat icoon, legende, ster en boegbeeld van de autotune Famke Louise op het podium van jongerencentrum Scum! Op aanvraag van de jongeren zelf is ze voor zaterdagavond geboekt, samen met Gierige Gasten en Diaz & Bruno, maarrr…. uitverkocht is het niet bepaald.

Van de 250 (of 450, wat is het nou, Welzijnskwartier/Scum?) tickets zijn er op het moment van schrijven 200 verkocht. Voor een zaal van 350 wilde Scum het risico niet lopen om het overvol te laten raken. Gelukkig is dat risico twee dagen vóór het optreden niet aan de orde. Opluchting aan Zee.

Maar niet alleen Scum wordt zaterdagavond door Famke Louise aangedaan, ook Ridderkerk krijgt Almere’s finest op bezoek. In De Loods staan zaterdag 300 Ridderkerklieden te stampen op klassiekerts als VROOM, Op Me Monnie en Alleen Door Jou. Saillant detail: dit optreden was zeven weken geleden al uitverkocht. Wat maakt het puberidool dan zo onpopulair in ons aller Katwijk?

Marcel van Tol geeft aan dat grotere steden waarschijnlijk een bredere doelgroep hebben. Dat mag dan wel zo zijn, ware het niet dat Ridderkerk kleiner is dan Katwijk. Zo’n 20.000 inwoners kleiner. Maar ‘t is maar wat je relevant vindt.

Hebben de Katwijkse jongeren dan gewoon geen trek in het fenomeen dat ze zelf hebben aangevraagd? Scum maalt het in ieder geval niet, Marcel van Tol is erg tevreden over de verkoop van de tickets (250 of 450 of zoiets) en verwacht zelfs dat ‘ie nog uitverkocht raakt. Optimistisch, gezien het feit dat de kaartjes al sinds 27 december in de verkoop staan.

Maar goed, geniet van de levensliederen en gooit geen bier!