Nieuwe prijs bij Vlokje van de Maand: 63K

Elk jaar weer rekent de boekhouder van de gemeente Katwijk netjes af. 63 duizend pecunia’s gaan trouw naar de Rahusenstraat. En nog niet zo heel lang geleden werden daar mooie dingen van gemaakt; Spekkie & Lappie, Band & Breakfast en VLOK Maritiem zijn enkele hele oude pareltjes van onze lokale omroep. Maar dat is verleden kwaliteit.

Al jaren kwakkelt RTV af; wat ooit een lokale omroep middenin de Katwijkse samenleving was, heeft nu plaats gemaakt voor zendamateurs op leeftijd. De ooit frisse energie van creatievelingen nu verdreven door de overheersende zweetgeur van orthopedische steunkousen.

De output van de omroep wordt met het jaar minder. Televisie wordt nauwelijks gemaakt, men is niet meer aanwezig op grote evenementen en de journalist van dienst gebruikt meer “Control + C” dan het gehele leerlingenbestand van MBO Rijnland en Hogeschool Leiden bij elkaar. Wanneer we over nieuwe media gaan praten, neemt het drama bijna apocalyptische vormen aan.

Uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat het bestuur bij RTV tijdens hun eerste kennismaking met een smartphone als holbewoners op het apparaat prikten met een stok. “Ugh, glimmend, ugh, ugh, geluid, oeg”. Ze schijnen het apparaat nog steeds niet vastgehouden te hebben.

Jeffrey vraagt zich terecht af waarom we geld moeten blijven geven aan RTV. Zeker nu er 8 TON! uit wordt gegeven aan de verhuizing en verbouwing van het nieuwe gebouw van de zendamateurvereniging. Zulke bedragen zijn onverantwoord voor een organisatie die stervende is, net als hun ledenbestand.

Wij vragen de burgers in het algemeen en politiek Katwijk in het bijzonder om nou eens met een duidelijk antwoord te komen waarom dit zo door moet blijven pruttelen. Maak nu eens harde afspraken over output en kwaliteit, maak nu eens harde afspraken over talentontwikkeling. Doe iets, want lokale journalistiek is té belangrijk om over te laten aan RTV.

RTV KATWIJK KRIJGT VEEL GELD

RTV Katwijk vangt ieder jaar €63.000 euro en krijgen een verbouwing van €800.000 euro. WTF Doen zij eigenlijk voor dit geld? Mogen wij ook spullen lenen? Gemeente Katwijk CDA Katwijk SGP Katwijk ChristenUnie Katwijk GemeenteBelangen Katwijk Geef ons en het volk eens antwoord hierop. #boos

Geplaatst door PodKat op Maandag 28 januari 2019