Geloof het of geloof het niet: McDonald’s keert mogelijk weer terug naar ons vredige vissersdorp! De keten heeft een bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente en is er ook mee in gesprek.

De nieuwe McDonald’s zou plaats moeten nemen op het Norhtgo-terrein naast de grote Albert Heijn in ‘t Heen. Dit is natuurlijk een hele andere locatie dan die in 2002, toen het burgerparadijs zich in de Voorstraat had gevestigd. Dus in plaats van de strandgangers, zijn nu de lieverds van het Pieter Groen de gelukkigen.

Natuurlijk is dit nieuws niet aan de neus van PodKat voorbij gegaan en hebben we de publieke opinie even gepeild. En je verwacht het niet: een grote meerderheid stemde voor de komst van de Maccie! 88% (813 van het Katwijkse gepeupel) was voor, tegenover slechts 126 McVervloekers.

Dus kijkt Katwijk er naar uit? Zeker. Wordt het een ongezonde gewoonte van leerlingen van het Pieter Groen? Wellicht. Maar is het tegelijkertijd een stap voorwaarts om zo een grote naam terug in Katwijk te hebben? Wat ons betreft wel!