Het is al dagen bal in Katwijk door de controversiële Nashville-verklaring. Wel of niet homofoob, wel of geen wipje voor het huwelijk en mogen homo’s nu trouwen? Iedereen en zijn moeder vechten elkaar de tent uit in de comments op Facebook, Instagram en YouTube. 

Wij van PodKat vinden dat iedereen mag denken, vinden en doen wat hij/zij/het/meeuw vindt. Daarom hesen wij een paar maanden geleden nog de regenboogvlag, omdat iedereen het recht heeft om zijn geaardheid uit te dragen. Daarom lieten wij gister Ds. Den Ouden aan woord over zijn ondertekening van de Nashville-verklaring, omdat iedereen het recht heeft op zijn mening. Hoe ver die soms staat op je eigen mening.

Daarom komt PodKat met de Katwijk-verklaring. Omdat we allemaal mogen doen en vinden wat we zijn, vinden of geloven. Maar laten we in een open debat wel altijd respectvol naar elkaar zijn, want lief zijn voor elkaar enzo.

Hieronder onze historische verklaring!

P.S.

Welkom al onze nieuwe volgers na ons filmpje met de dominee. Hopelijk bevalt de content met bier, tieten en kut roepen net zo goed!